Duik met Lex
Duik diep, Leef hoog!

Ban's diving resort

De duikcursussen worden gegeven bij het grootste resort van het eiland namelijk Ban's diving resort.  


Ban's diving resort staat er om bekent als het meest certificerende duikcentrum ter wereld! Het resort is volledig ingericht voor het duiken met een hoop accommodatie keuzes en verschillende faciliteiten zoals meerdere zwembaden, een sportschool, restaurants en een winkel met duikequipment. Ban's Diving Resort is beoordeeld als een "PADI 5 Star Career & Instructor Development Centre" wat betekent dat ze niet alleen opleidingen aanbieden voor nieuwe duikers, maar ook divemasters, instructeurs en zelfs coursedirectors opleiden. Hierdoor staat Ban's diving resort ook wel bekent als "The home of diving" in Thailand.

Vanwege de grootte van het resort is er vrijwel altijd voldoende accommodatie en voorzieningen beschikbaar. Bij de cursussen zit je materiaal en verzekering inbegrepen en we gaan dagelijks naar veel verschillende duikplekken omdat we maar liefs over 4 duikboten beschikken! 


Ikzelf ben twee jaar geleden via google bij dit resort terecht gekomen en ben zo langzamerhand erg bekent met dit resort. Hiervoor had ik er nog nooit van gehoord maar dit resort heeft mijn leven doen veranderen. In het begin verbleef ik in de simpele kamers, eerst met airco, daarna alleen met ventilator. Toen bleek dat ik hier langer wilde blijven heb ik verschillende upgrades gehad qua accommodatie en ben altijd zeer tevreden geweest.

Toen ik nog vol spanning met mijn open water begon wist ik niet dat dit resort mijn leven drastisch zou veranderen. Als kersverse beginnende duiker ben ik met open armen ontvangen door de "Ban's Family", door zowel de duikinstructeurs als het personeel zelf. Ik heb hier mijn aller eerste duik ooit gemaakt en nu bijna 900 duiken verder duik ik nog steeds met heel veel plezier bij dit resort maar dan als instructeur. Alles wat ik heb geleerd heb ik te danken aan dit resort en de professionals die hier werken. Het is een perfecte plek om simpel en makkelijk te leren duiken, maar als je meer ambities heb en meer wilt leren dan de basis staat vrijwel iedereen voor je klaar om je daarbij te helpen. Of het nu gaat om duikvaardigheden, verdiepende theorie of algemene zaken, Ban's heeft altijd voor mij klaargestaan. 


Bekijk de video hieronder om een sfeerimpressie van het resort te krijgen.
Ga naar Accommodatie
Ga naar Cursussen