Duik met Lex
Duik diep, Leef hoog!

Advanced open water

De PADI Advanced Open Water cursus (AOW) is absoluut één van de leukste cursussen die we kunnen aanbieden. Deze cursus staat echt in het teken van lol hebben. Het grootste gedeelte van de theorie heb je al geleerd in de PADI Open Water cursus en het is nu tijd om je vaardigheden uit te breiden. 


In twee dagen krijg je 5 oceaan duiken welke allemaal een thema zullen hebben. 

Zo zullen we een diep duik maken tot een maximum van maar liefst 30 meter! Des te dieper je duikt, des te meer druk er op je komt te staan en je leert wat voor effect dit op je lichaam en je luchtverbruik heeft. Dit testen we door een blikje cola te drinken op de bodem. Je vind hier enorme scholen met vissen waar je doorheen kunt zwemmen en wie weet wel een Whaleshark!

Wil je langer op diepte blijven? Dat kan als je deze cursus combineert met het duiken op Nitrox!


Ook kunnen we een duik maken om één van onze 3 wrakken. We hebben één wrak van meer dan 10 jaar, de andere twee zijn ongeveer één jaar oud. Het zijn oude oorlogsschepen wat duidelijk te zien is aan de kanonnen die er nog op staan! Ondanks de verschillende leeftijden zitten alle wrakken al helemaal onder het koraal en vol met visjes! Wil je in één van de wrakken naar binnen? Dat kan met de wrak-specialiteitscursus.


Je leert in deze cursus ook hoe je zelfstandig een duik kunt plannen. Welke functies heeft je duikcomputer en waar moet je rekening mee houden? Welke regels gelden er, wanneer eindig je een duik en hoe doe je dit veilig en zo leuk mogelijk? Hier komt ook een klein stukje navigeren bij kijken. Je mag deze duik dan ook zelfstandig (met een buddy) maken, zonder instructeur! Deze vaardigheid is belangrijk omdat je op de meeste plekken in de wereld gewoon zelfstandig mag duiken met je PADI. Wel handig als je dat dan al een keer hebt geoefend. 


Wat vaak als één van de leukste, maar ook spannendste, duiken wordt ervaren is de nacht duik! S'avonds duiken is een compleet nieuwe ervaring omdat het nog relaxter is dan overdag duiken. Bovendien worden veel onderwater wezens actief als het donker wordt en heb je een grotere kans op het zien van roggen en schildpadden. 
Maak je geen zorgen, je krijgt natuurlijk een zaklamp mee! Zelfs als je deze uit doet kan je gewoon zien. Dit komt doordat de sterren en de maan genoeg licht geven om te kunnen kijken, het is dus nooit volledig pikkedonker. 

Bovendien is de zonsondergang zien vanaf de boot echt een unieke ervaring!


In de overige duiken gaan we dieper in op de kenmerken van de vissen, wat zijn de verschillende namen en signalen die er bij horen, tot welke groepen behoren ze en wat zijn hun kenmerken. 

Het is ook mogelijk om een "Peek Performance Bouyancy" duik te maken. Hier besteden we meer aandacht aan het verbeteren van je drijfvermogen en het zwemmen in de juiste positie (trim). We hebben zelfs een duikplek die hier compleet voor is ingericht namelijk "Bouyancy World". Hier kan je door allerlei obstakels en ringen zwemmen. Dit is niet alleen heel leuk maar helpt je ook met het houden van een goede positie. 


Tips: je krijgt 10% korting op deze cursus wanneer je de openwater cursus ook hier hebt gehaald. Ook krijg je een flinke korting als je de nitrox cursus met deze cursus combineert.

Cursus:
Advanced Open Water (AOW)
--------------------------------------
Kosten:
10000B
(9000B met korting)
--------------------------------------
Duur:
2 dagen
--------------------------------------
Aantal duiken:
5 oceaan duiken
--------------------------------------

Maximale diepte:
30 meter
--------------------------------------
Certificaat:
PADI Advanced Open Water Diver
-------------------------------------
Materiaal inbegrepen:

Ja!
------------------------------------

Verzekering inbegrepen:
Ja!
------------------------------------
Korting op accommodatie:
Ja!


Boek nu je Advanced cursus!